Verschillende mogelijkheden plattegrond

Bestaande situatie

Verbouwing bovenverdieping woonhuis (2013)

Architectonisch ontwerp: Jules Design & Development
Bouwtechnische uitwerking: N.V.T.
Type: woning - verbouwing
Locatie: Schoolweg, 't Ven
Fase: conceptfase

Downloads: -
Gebruikte software: Sketchup, Vray, AutoCAD

De bewoners van een woning aan de Schoolweg in Venlo hebben plannen om de bovenverdieping (eerste verdieping) te herindelen en meer daglicht toe te laten tot de ruimten waarbij de mooie tuin ook vanuit de slaapkamers zichtbaar wordt. Tevens is het de bedoeling dat er een toilet op de verdieping aanwezig zal zijn. Op dit moment bestaat de verdieping uit één grote slaapkamer (te groot) en twee kleinere slaapkamers.

Doordat de gehele verdieping vrij overspannen wordt, is er de mogelijkheid om de gehele verdieping vrij in te richten. De eerste concepten ( zie afbeelding verschillende plattegronden) laten de verschillende mogelijkheden zien op het gebied van de indeling waarbij het toilet in het verlengde van de trap geplaatst wordt (bij een eerdere verbouwing is daar al een afvoerleiding geplaatst). Tevens zijn de verschillende slaapkamers met variërende afmetingen zichtbaar. Om ruimte te besparen maar toch opbergruimte te creëren, is in slaapkamer 1 een kast achter het bed geplaatst welke te bereiken is door een tweetal schuifdeuren aan weerszijden van het bed. 
Naast een nieuwe en effectievere indeling is er de wens om meer daglicht toe te laten en uitzicht op de tuin te hebben. Een groot deel van de concepten bestaat niet alleen uit het creëren van daglicht, maar ook uit het toevoegen van buitenruimte aan de bovenverdieping. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een zeer flauw dak boven de bestaande keuken. Een deel van de ruimte onder dit dak wordt op dit moment als bergruimte gebruikt welke zeer lastig bereikbaar is. Om dit dak op een optimale manier te benutten wordt een deel gebruikt voor buitenruimte in combinatie met deuren welke geopende kunnen worden. Op deze manier wordt in de twee slaapkamers aan de achterzijde van de woning een balkon gecreëerd waardoor men niet alleen op een visuele manier van de tuin kan genieten maar bij goed weer ook op een fysieke manier.

 

Nieuwe concepten