Jules Gielen


Mijn naam is Jules Gielen en ik ben geboren op 7 April 1986 te Venlo. In deze mooie stad aan de Maas in Limburg woon ik nu nog steeds.

Sinds december 2013 ben ik officieel bouwkundig ingenieur nadat ik achtereenvolgens de bachelor Bouwkunde en de master Product Development aan de Technische Universiteit in Eindhoven heb voltooid. Op dit moment ben ik werkzaam als ontwerper en technisch tekenaar van bouwkundige projecten, onderzoeker in de wereld van de bouwkunde of aan deze wereld gelieerde aspecten en productontwikkelaar.
 


Mijn volledige Curriculum Vitae is hier te downloaden:

Curriculum Vitae J.T.J. Gielen


Mijn manier van ontwerpen en ontwikkelen kenmerkt zich door producten en bouwkundige ontwerpen waarbij sterk rekening is gehouden met de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor mij is het vanzelfsprekend dat een product of gebouw in de eerste plaats functioneert zoals het bedoeld is. Dit betekent natuurlijk niet dat andere aspecten uit het oog verloren worden. De architect Richard Buckminster Fuller heeft dit perfect verwoord: "When I'm working on a problem, I never think about beauty. I think only how to solve the problem. But when I have finished, if the solution is not beautiful, I know it's wrong". Een ontwerp kan nog zo goed functioneren, als het niet mooi is, klopt het niet.

When I’m working on a problem, I never think about beauty. I think only how to solve the problem. But when I have finished, if the solution is not beautifull, I know it’s wrong.
— Richard Buckminster Fuller

Aan dit citaat dient daarnaast nog duurzaamheid toegevoegd te worden: "...if the solution is not beautiful and sustainable, I know it's wrong". Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst gekenmerkt moet gaan worden door een grote mate van verduurzaming van de manier van ontwerpen en bouwen. Op dit moment ben ik nog enigszins bezorgd of dit tot alle betrokkenen doordringt. Ik realiseer me echter goed dat duurzaamheid niet altijd leidend kan zijn in een ontwerp. Het is daarom van belang om het optimale rendement te behalen uit alle aspecten van een ontwerp.

Last but not least is mijn interesse en nieuwsgierigheid voor nagenoeg alles wat de wereld, de natuur, de wetenschap en de mens voortbrengt een belangrijk onderdeel van wat mij als persoon en ontwerper vormt. Bewust en onbewust zorgt het combineren van kennis uit verschillende vakgebieden en aspecten van het universum voor een innovatieve en duurzame manier van denken en ontwerpen.
 

                                                  - Jules Gielen -