IMG_4297+-+klein+formaat.jpg

VERBOUWING BOVENWONING CENTRUM VENLO

Venlo | 2015 \ Verbouwing

Aan de Parade in het centrum van Venlo, wordt een bovenwoning opnieuw bewoonbaar gemaakt. Na tientallen jaren van leegstand, wil de eigenaar van het pand er gaan wonen. De centrale ligging in de stad is hierin een belangrijke stimulans geweest. Bewoning zal plaats gaan vinden op de verdiepingen, de begane grond blijft beschikbaar voor verhuur (de begane grond staat nog te huur. 

Panden in de binnenstad zijn over het algemeen erg smal en diep. Dit betekent dat, naarmate je verder naar achteren in het pand komt, de daglichttoetreding een probleem wordt. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van het daglicht aan de voorzijde, wordt er een vide gecreëerd. Hierdoor kunnen de eerste (woonkamer & keuken) en tweede verdieping (slaapkamer en badkamer) profiteren van het daglicht dat door 4 ramen naar binnen valt in plaats van 2. Tevens wordt het loungegedeelte in de woonkamer (verhoging zodat men aan de raam kan zitten en zicht heeft op de Parade) door de vide extra benadrukt. In de keuken wordt ten behoeve van daglichttoetreding een te openen dakluik aangebracht. Via het dakluik kan men vanuit de keuken direct het bovenliggend dakterras kan bereiken.
Op de tweede verdieping wordt een slaapkamer gecreëerd (voorzijde) met voldoende ruimte voor het plaatsen van een inloopkast. De badkamer aan de achterzijde staat in open verbinding met de slaapkamer (het trappenhuis is volledig afgeschermd). Vanuit de badkamer is er tevens de mogelijkheid het nieuwe dakterras te betreden. 
Op de zolder wordt het bestaande schuine dak aan de achterzijde verhoogd (vorm van het dak blijft intact), zodat er voldoende ruimte ontstaat voor het realiseren van een tweede, zeer ruimte slaapkamer. Er is zelfs nog ruimte voor een berging waarin ook de installaties worden geplaatst.

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen

Locatie

Parade, Venlo

Project status

Voltooid

Periode

2015

Extra informatie

bouwtekeningen & fotoalbum

Visualisatie verbouwing
Hieronder zijn verschillende afbeeldingen zichtbaar ter verduidelijking van de veranderingen die plaats gaan vinden. 
Klik op een afbeelding voor vergroting en ga vervolgens met de muis op de afbeelding staan voor een beschrijving.

Uiteindelijk resultaat
Er zijn wat kleine dingen die nog gedaan moeten worden, maar de uiteindelijk situatie is wel al goed zichtbaar. Hieronder is het eindresultaat gecombineerd met de beginsituatie zodat een goed beeld ontstaat van de grote metamorfose van het pand.
Klik op een afbeelding voor vergroting en ga vervolgens met de muis op de afbeelding staan voor een beschrijving.

Natuurlijk zijn er tijdens de bouw ook foto's gemaakt. In deze galerij kan een indruk verkregen worden van de geleidelijke verandering van een leegstaand pand naar een volwaardige woning.