VERBOUWING APPARTEMENT

Venlo | 2016 | Verbouwing

De appartementen aan de Havenkade in Venlo bieden een prachtig uitzicht over de haven en de Maas. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bewoners het volledig naar eigen wens willen verbouwen. Aangezien het de eerste bewoners zullen zijn en het voor aanvang dus een volledig leeg en kaal appartement is, zijn er genoeg mogelijkheden om er iets moois van te maken. Jules Design & Development is vervolgens gevraagd om niet alleen een ontwerp van de binnenruimte te maken, maar ook voor de invulling van het balkon. Dit laatste is geen gemakkelijke taak gebleken aangezien het een relatief lang en erg smal balkon betreft.

Open en veel licht

In appartement heb je altijd te maken met een relatief beperkte ruimte omdat het kader vast staat: uitbouw is niet mogelijk. We zijn daarom op zoek gegaan naar een indeling en aankleding die zorgt voor zoveel mogelijk open ruimten waar het daglicht vrij spel heeft.

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen

Locatie

Havenkade, Venlo

Project status

Gerealiseerd

Periode

2016

woonkamer

De woonkamer kenmerkt zich door een overvloed aan licht, een warme inrichting en de haard die midden in de ruimte staat. Achter de haard is bewust ruimte vrij gelaten om  meer openheid te creëren. Tevens kan het licht zo verder in de ruimte doordringen.

badkamer

De openheid van de woonkamer komt ook terug in de badkamer. Overvloedige daglichttoetreding wordt versterkt door het gebruikt van veel wit. Het warme gevoel blijft echter bestaan door toepassing van hout en beton.

balkon

Om de lengte van het balkon wat te breken, zijn er als het ware drie aparte plekje gecreëerd: een loungehoek met lage banken en veel kussens, een tafel met hoge zitjes om te genieten van het uitzicht en een knus hoekje om met z'n tweeën rustig te zitten.