NIEUWBOUW TUINHUIS MET OVERKAPPING

Tegelen | 2016 | Nieuwbouw

Plaatsing tuinhuis en overkapping t.o.v. woning en nieuwbouw buren (klik op afbeelding voor vergroting).

Aan de Broeklaan in Tegelen wordt bij een voormalige boerderij (de buren van een ander project aan de Broeklaan in Tegelen, voor meer informatie over dit project klik hier) de bestaande en vervallen garage vervangen door een nieuw te bouwen tuinhuis met overkapping.

Plaatsing tuinhuis en overkapping
Het tuinhuis wordt in de hoek van de tuin geplaatst (zie afbeelding) om zoveel mogelijk ruimte van de (relatief kleine) tuin te benutten en het tuinhuis ook echt bij de tuin te betrekken. De afmetingen van het tuinhuis en de overkapping worden 'begrensd' door de lijn in het verlengde van de zijgevel van het woonhuis. Het bestemmingsplan zegt dat een eventuele aanbouw of nieuwbouw niet verder naar links geplaatst mag worden dan de lijn in het verlengde van de zijgevel (rode stippellijn op afbeelding). Wanneer dit wel gebeurd, dient er een (dure) vergunning aangevraagd te worden.

Ontwerp
Het tuinhuis wordt, naar wens van de opdrachtgevers, gebouwd in de landelijke stijl. Baksteen, hout en keramische dakpannen voeren de boventoon, waarbij de ramen en deur (ingevuld met een karakteristieke vlakverdeling) aan de zijkant van het tuinhuis verfraaid worden met natuurstenen lateien en vensterbanken. Natuursteen komt ook terug op de opstaande dakranden op de kopse kanten van het tuinhuis. 
De overkapping geeft met eikenhouten kolommen en balken in combinatie met schrootjes aan de onderzijde van het dak een warme en knus gevoel. Tevens geven de grote openslaande deuren de mogelijkheid om het interieur van het tuinhuis bij het terras te trekken. Het ronde raampje op de zolder van het tuinhuis maakt het beeld compleet samen met de afgestreken plint, welke ook in de bestaande woning aanwezig is.

Hieronder zijn een tweetal afbeeldingen van het ontwerp te zien. Achter het tuinhuis en de overkapping is de nieuwbouw van de buren te zien. Meer informatie over deze nieuwbouw is hier te vinden.

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen

Locatie

Broeklaan, Tegelen

Project status

Voltooid

Periode

2015 - 2016

Extra informatie

technische tekeningen

 

Bouwfase