Kiosk aan het water

Architectonisch ontwerp: Jules Gielen & Remy Nagelmaeker
Bouwtechnische uitwerking: Jules Gielen & Remy Nagelmaeker
Type : kiosk - nieuwbouw
Locatie: -
Fase: voorlopig ontwerp

Downloads: verslag
Gebruikte software: Sketchup, Vray, Photoshop, AutoCAD

Technische doorsnede van de kiosk

e kiosk aan het water was een opdracht uit het begin van het tweede bachelorjaar op de universiteit. Het doel van de opdracht was bekend te worden met het detailleren van houten constructies. Ondanks dat het zo vroeg in de studie was, is de manier van detailleren en uitwerken erg uitgebreid. Dit is één van de vakken welke aan de basis hebben gestaan van mijn manier van het uitwerken van een project; zorgvuldig, gedetailleerd en waarde hechten aan elk detail, zonder daarbij het gehele plaatje uit het oog te verliezen.

De functie van een bouwwerk kan gebruikt worden als leidraad in de ontwerpfase en op het gebied van functionaliteit en uitstraling. In het geval van de kiosk aan het water is de functie "kiosk" toegekend aan het bouwwerk. Het is dus de bedoeling dat het bouwwerk gebruikt gaat worden als een verkooppunt. Een ijssalon kan hiervan een voorbeeld zijn.
Het gebouw zal worden geplaatst aan of in de buurt van een rivier of een meer. De gebogen dakvorm met daarin opgenomen relatief kleine raamopeningen zijn geïnspireerd door de scheepvaart. Ook de materiaalkeuze is hiervan afgeleid. Voor de afwerking van het dak is gekozen voor het materiaal zink. De combinatie van zink met de houten oppervlakten waarmee de wanden zijn afgewerkt geeft een "maritieme look" aan het bouwwerk.

Voor meer informatie wil ik u vriendelijk verzoeken contact met mij op te nemen.