Aanbouw en verbouwing woonhuis

Bij een woning aan de Van Pontstraat in Venlo wordt het bestaande terras bij de keuken en woonkamer getrokken. Het terras mag natuurlijk niet verdwijnen. Daarom wordt achter de aanbouw een nieuw terras met overkapping ingericht.

Ga voor meer informatie en visualisaties snel naar de projectpagina!

Aanbouw woonhuis

Een nieuwe opdracht biedt altijd nieuwe kansen en inzichten. Bij het ontwerpen van een aanbouw aan de achterzijde van een woonhuis in Venlo, werd heel goed duidelijk dat er genoeg mogelijkheden zijn voor compleet verschillende invullingen van de nieuwe ruimte. Daarom presenteer ik niet alleen het uiteindelijke ontwerp, maar komt ook een ontwerp aan bod dat uiteindelijk niet de goedkeuring van de opdrachtgevers heeft gekregen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar de projectpagina!

Vorderingen bouw Project Zuid

De omgevingsvergunning is binnen, daarom is een tijdje geleden begonnen met de bouw van Project Zuid. De vorderingen van de bouw worden op deze site zo goed mogelijk bijgehouden. Ben je nieuwsgierig geworden naar de huidige stand van zaken, ga dan snel kijken op de projectpagina!

Nieuwbouw tuinhuis en overkapping Tegelen

Aan de Broeklaan in Tegelen wordt een tuinhuis met overkapping gebouwd. Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd bij de naburige woning van het project dat in de vorige post wordt aangekondigd (Nieuwbouw garage/bergruimte Tegelen, 16 mei 2015). Het tuinhuis zal gebouwd worden in de landelijke stijl waarbij de overkapping een warme en knusse toevoeging zal vormen waaronder de bewoners met familie en vrienden kunnen zitten. Op de projectpagina is meer informatie samen met een aantal visualisaties te vinden.

Nieuwbouw garage/bergruimte Tegelen

Bij een voormalige boerderij wordt de bestaande en vervallen garage vervangen door een nieuwe garage met bergruimte. Deze nieuwe garage sluit qua uitstraling aan bij de bestaande woning, maar heeft naar de tuinzijde toe een duidelijk andere karakter dan hoe het ontwerp zich naar buiten toe presenteert. Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar de projectpagina!

Verbouwing bovenwoning Parade

Jules Design & Development heeft het ontwerp en de technische uitwerking van de verbouwing van een bovenwoning op de Parade verzorgt. Inmiddels is het project in de bouwfase aanbeland en wordt het tijd voor een beschrijving en visualisatie van de verbouwing. Ga dus snel naar de projectpagina om te kijken hoe het pand er op dit moment uitziet en hoe het er over een aantal weken uit gaat zien.

Transparante aanbouw Doesborgweg

Aan de Doesborgweg in 't Ven wordt een bestaande woning aan de achterzijde uitgebreid met een kleine op Japanse architectuur gebaseerde aanbouw. Op deze manier wordt het bestaande vloeroppervlak meer bruikbaar gemaakt, het contact tussen tuin en woning verbeterd en de daglichttoetreding wordt geoptimaliseerd. 

Voor meer informatie en visuele weergaven, zie de betreffende projectpagina!

Uitbreiding woonhuis Geliskensdijkweg

Een woning aan de Geliskensdijkweg in de Boekend wordt uitgebreid aan de achterzijde. Een belangrijk aspect is een transparante vouwwand die de fysieke en visuele relatie tussen de tuin en het huis moet versterken. 
Voor meer tekstuele en visuele informatie, klik hier!

Green Zone, ontwerpwedstrijd Christchurch, Nieuw-Zeeland

In februari 2011 heeft er in Nieuw Zeeland een verwoestende aardbeving plaats gevonden. Om deze beving en de slachtoffers te gedenken, wordt er in Christchurch een gedenkplaats gemaakt. Hiervoor is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven en ik heb daar een ontwerp voor ingediend; de Green Zone. Hieronder is de presentatieposter te zien, voor meer informatie wil ik je door verwijzen naar de pagina van het ontwerp. Veel plezier!

In de tweede week van oktober wordt bekend welke 6 ontwerpen verder uitgewerkt mogen gaan worden. Wanneer je hiervan op de hoogte wil blijven, hou dan de site goed in de gaten!

Aanbouw woonhuis in hartje Blerick

Een nieuwe en zeer interessante opdracht bestaat uit het ontwerpen en technisch uitwerken van een aanbouw aan een woonhuis in hartje Blerick. De aanbouw gaat een fantastisch uitzicht geven op de prachtige tuin. Tevens moet de nieuwe achtergevel gaan voorzien in een grote hoeveelheid aan daglicht in de nieuwe eetkamer en de bestaande woonkamer.
Voor een beschrijving en visualisaties van het voorlopig ontwerp van de aanbouw, ga snel naar de projectpagina!

Een woning met toekomst

Recent heb ik een artikel geschreven over problemen op de woningmarkt en een mogelijke conceptmatige oplossing waarbij demontabel bouwen wordt toegepast. Dit artikel heb ik naar een aantal bedrijven, maar ook naar de projectleider van mijn afstudeerproject, Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg gestuurd. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met de heer Lichtenberg en KAW Architecten & Adviseurs om een aantal concepten op het gebied van flexibele en aanpasbare woningen te gaan ontwikkelen en presenteren. Er zal snel meer informatie en tekening over de concepten volgen op de pagina Een woning met toekomst (2014)

Jules Design & Development on Facebook!

Het is nu ook Facebook official! Jules Design & Development heeft een eigen facebookpagina.

Op deze pagina zullen nieuwe, leuke en interessante onderdelen van mijn werk terecht komen waarvan je melding krijgt wanneer je de pagina geliked hebt. Als je dus altijd op de hoogte wilt zijn van mijn werk, ga dan snel kijken, like en deel!

Project Zuid

Na een periode van ontwerpen en tekenen is deze week een voorlopig ontwerp van de voorgevel van Project Zuid door de opdrachtgevers goedgekeurd. Tevens staan de plattegronden van beide appartementen grotendeels vast. De resultaten hiervan zijn nu op de site te zien! Ga daarom snel naar Project Zuid!

Art by Stef

De kunstwerken van mijn beste vriend Stef Bakker wil ik jullie zeker niet onthouden! Daarom zijn ze vanaf nu te zien op deze site, neem een kijkje, geniet en wie weet hangt er over een tijdje één van zijn prachtige werken bij jou in de woonkamer!

Art by Stef

Verbouwing bovenverdieping woning

Aan de Schoolweg in 't Ven staat een mooie woning met een prachtige tuin. De bewoners van dit huis willen de bovenverdieping herindelen en tevens uitzicht op de tuin creëren. De eerste concepten zijn inmiddels gemaakt waarbij de bovenverdieping op een effectieve manier opnieuw is ingedeeld. Het meest interessant aspect zijn echter de nieuwe balkons welke niet alleen voor een visuele beleving van de tuin zorgen maar ook een fysieke. Voor meer informatie en afbeeldingen, klik hier.

Vanuit de tuin.jpg

Industrieel loft

Een lokale vastgoedeigenaar heeft plannen om de bestaande, vervallen bebouwing van een pand in Venlo-zuid om te toveren in één of meerdere lofts met een industriële uitstraling. Ik heb de mogelijkheid gekregen om deze nieuwe woning(en) te gaan ontwerpen. Als recent afgestudeerd ingenieur/ontwerper is dit een zeer mooi project om de komende tijd aan te gaan werken. Via deze site wordt vanzelfsprekend de voortgang van het project in beeld gebracht! Voor meer informatie klik hier.

Doctor Cuypersstraat.jpg

All in One badkamer unit

Vandaag heb ik mijn laatste vak op de TU in Eindhoven ingeleverd! Een van de resultaten is een korte animatie van de All in One badkamer unit zoals deze twee jaar geleden ontworpen is (voor meer informatie en een visuele weergaven, zie All in One badkamer unit (2011)). Naast het maken van het filmpje is de unit opnieuw gemodelleerd, er zijn wat accessoires toegevoegd en vervolgens is de belichting en animatie van het geheel berekend. Hieronder alvast het korte filmpje!

Afstudeeronderzoek

Het afstudeeronderzoek naar de winkelleegstand in Nederland met Venlo als casestudy zit erop! Gisteren is de afsluitende presentatie met goed gevolg afgerond en het onderzoek is goedgekeurd. Wanneer je nieuwsgierig geworden bent naar de eindresultaten, klik hier voor meer informatie. Natuurlijk is het ook mogelijk om de rapportage en de eindpresentatie in te zien. Hiervoor verwijs ik je graag door naar de 'downloads'  folder. Alvast veel lees- en kijkplezier! 

 - Jules -