All in One Badkamerunit (2011)

Type: onderzoek
Locatie: -
Fase: voltooid

Downloads: presentatieproductblad
Gebruikte software: 3ds Max, InDesign, Photoshop, Powerpoint

Voor het vak industrieel ontwerpen werd ons gevraagd een sanitaire unit te ontwerpen welke flexibel te gebruiken is in een woning. De onderdelen van het ontwerpen moeten klein en licht genoeg zijn om ze een trap op te dragen of om ze in een lift te zetten. Wanneer de unit geplaatst wordt, moet hij na aansluiting op de water- en elektriciteitsleidingen onmiddellijk gebruikt kunnen worden.
Het concept is gebaseerd op een menselijke ruggenwervel en ribbenkast. De ruggenwervel functioneert als een stevige constructie met daarin de zenuwen of in het geval van de badkamer unit de leidingen en installaties. Aan deze wervels worden de ribben vast gemaakt. Deze ribben beschermen in het geval van de mens de vitale organen. In het ontwerp van de badkamer unit beschermen de "ribben" de unit en de persoon wanneer deze gebruik maakt van de unit.De unit bevat verschillende onderdelen welke onafhankelijk van elkaar gedraaid kunnen worden. Wanneer bijvoorbeeld het toilet gebruikt dient te worden, is het mogelijk om alle andere onderdelen naar de zijkant te bewegen zodat deze geen belemmering vormen tijdens het gebruik.
Andere onderdelen van de unit zijn een wasbak, opslagruimte, een waterreservoir, een douche en een haardroger. Tevens is het mogelijk (luxe) onderdelen toe te voegen zoals een televisiescherm. 
De unit wordt opgebouwd vergelijkbaar met de ruggenwervels; het stapelen van onderdelen. Deze onderdelen worden aan elkaar bevestigd door middel van zogenaamde snapfits. Andere features van het ontwerp zijn het hergebruik van water, een afvalvermaler en het gebruik van biologisch afbreekbare materialen om het ontwerp een duurzaam en verantwoord karakter te geven.

Voor aanvullende informatie wil ik u vriendelijk verzoeken contact met mij op te nemen.