Aanpassingen welstand.jpg

AANBOUW ACHTERZIJDE WONING

Venlo | 2017 | Aanbouw

Aan de achterzijde van een woning op de Stalbergweg wordt de bestaande aanbouw gesloopt. Daarvoor in de plaats komt op de begane grond een grote leefkeuken met toegang tot de tuin. Op de verdieping wordt een badkamer aangebouwd.

18.jpg

Binnen-buiten relatie

De huidige aanbouw (zie afbeelding aan de rechterzijde) is lang en smal waardoor de keuken aan de binnenzijde vanzelfsprekend ook lang en smal is en er naast de aanbouw ruimte is voor een klein terras. Verder snoept de aanbouw vooral veel ruimte van de tuin op. De nieuwe aanbouw moet van de keuken een echter verblijfsruimte maken waarbij de ruimte in de zomer als het ware uitgebreid kan worden naar de tuin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle elementen in de ruimte in de lengte georiënteerd zijn zodat het contact met de tuin optimaal is. De grote transparante pui versterkt dit effect.

Dezelfde binnen-buiten relatie komt in de badkamer terug. Een grote raam aan de tuinzijde geeft vanuit het bad een voortreffelijk uitzicht op de tuin.

Duurzaam materiaalgebruik

De volledige aanbouw wordt gerealiseerd in houtskeletbouw. Ook in de gevels wordt hout toegepast om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. De kaders en dakranden worden gemaakt het aluminium panelen die op het einde van hun levensduur gemakkelijk hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen

Locatie

Stalbergweg, Venlo

Project status

Bouwfase

Periode

2017 - heden

Extra informatie

Bouwkundige tekeningen

ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een leefkeuken op de begane grond en een badkamer op de verdieping. Beide functies hebben een sterkte relatie met de tuin.
 

bouwfase

De bouwfase begon met de sloop van de bestaande deel. Vervolgens is de houtconstructie gemaakt. Uiteindelijk wordt deze constructie afgewerkt met houten en aluminium elementen.

eindresultaat

Na afloop van de bouw zal hier het eindresultaat gepresenteerd worden. Benieuwd naar dit eindresultaat? Hou dan de website en de sociale media in de gaten!