VERBOUWING EN AANBOUW WOONHUIS

Venlo | 2017 | Verbouwing & aanbouw

Aan de achterzijde van een woonhuis aan de Van Pontstraat in Venlo willen de bewoners de bestaande keuken en woonkamer graag van een uitbreiding voorzien. De keuken is op dit moment erg smal en biedt weinig ruimte om gezellig met het gezin, familie en vrienden een hapje te eten. Het huidige terras zal daarom bij de woning getrokken worden, waarbij de bestaande muur tussen het terras en de keuken wordt doorbroken. De doorgang vanuit de woonkamer naar het terras zal blijven bestaand en wordt voorzien van een porte-visee deur. 
De terrasruimte moet wel behouden blijven en het liefst worden uitgebreid. Daarom wordt aan de achterzijde van de aanbouw (samen met een nieuwe berging) een terrasoverkapping geplaatst. De berging moet zo compact mogelijk worden, zodat er meer ruimte over blijft voor het terras. Tevens wordt het dak van de berging lager uitgevoerd dan het dak van de terrasoverkapping. Op deze manier kan er vanuit de zijde van de berging, ondanks de overkapping, toch nog daglicht toetreden tot de keuken en de aanbouw. Het daklicht in de aanbouw moet daarnaast ook voor extra daglichttoetreding zorgen. 
Om de warmte en het knusse gevoel van het huis te behouden, wordt het geheel uitgevoerd in jaren 30 stijl: een in het oog springende pui en raamkozijn in de keuken, het gebruik van natuurlijke materialen als natuursteen, hout en baksteen, een sfeerkachel in de aanbouw en de karakteristieke klinkers op het terras. 

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen

Locatie

Van Pontstraat, Venlo

Project status

In aanbouw

Periode

2016 - 2017

Extra informatie

bouwkundige tekeningen