Tuinhuis ontwerp.jpg

AANBOUW LOUNGERUIMTE

Venlo | 2017 | Aanbouw

Een fraaie woning aan het Wilhelminapark wordt uitgebreid met een lounge- en fitnessruimte. Deze ruime aanbouw gaat de verbinding tussen woning en tuin vormen. Daar waar het zwembad nu nog een beetje verloren in de tuin ligt, zal de aanbouw ervoor zorgen dat er een tijd met meer sfeer en knusse hoekjes ontstaat.

Gezonde aanbouw

Naast de loungeruimte zal bijna de helft van de aanbouw gebruikt worden als fitnessruimte. Daar waar nu nog in de donkere en vochtige kelder van de woning gefitnest wordt, kan dit over een tijdje in een ruimte met veel daglicht en uitzicht op de mooie tuin. Het is wetenschappelijk bewezen dat veel daglicht gezond is voor de mens en zorgt voor een betere gemoedstoestand. Fitnessen in een ruimte met veel daglicht en een prettig uitzicht is dus dubbel gezond.

Groen dak en gevel van hout

Jules Design & development wil zich onderscheiden op het gebied van duurzame en gezonde gebouwen en dat komt ook in dit project naar voren. De gevel bestaat grotendeels uit duurzaam hout en het op het dak zal veel groen aanwezig zijn. Groen op het dak zorgt voor een betere luchtkwaliteit en in de zomer voor minder opwarming van de ruimten onder het dak. Deze ruimten zullen dus comfortabeler zijn en er is minder energie voor koeling nodig. Daarnaast zal het groen het regenwater opnemen net zoals het huidige grasveld dat doet. Stiekem hopen we ook dat het dak een mooi plekje voor vogels gaat worden. Hierdoor is de aanbouw een uitstekende toevoeging op het park waarin de woning gelegen is.

Ontwerpteam:

Ontwerp
Jules Gielen
Constructeur
Vissers & Vissers
Aannemer
Faassen Bouwservice

Locatie

Wilhelminapark, Venlo

Project status

Bouwfase

Periode

2017 - heden

Extra informatie

Bouwkundige tekeningen

ontwerp

De aanbouw bestaat uit twee grote ruimten welke omhuld worden door veel hout en groen. Samen met overvloedige daglichttoetreding ontstaat hierdoor een duurzaam en gezond gebouw.
 

bouwfase

De bouwfase zal beginnen met het storten van de funderingen en de vloer. Op deze vloer worden de houten gevels geplaatst. Uiteindelijk wordt het gebouw afgedekt met veel groen.

 

eindresultaat

Na afloop van de bouw zal hier het eindresultaat gepresenteerd worden. Benieuwd naar dit eindresultaat? Hou dan de website en de sociale media in de gaten!